Terapeutti MariBee

mari@maribee.fi

Mitä on hyvä seksi?

Seksiin ja intiimeihin suhteisiin liittyy oleellisesti, että uskaltaa aidosti olla toisen lähellä ja läheisyydessä. Yhteydessä. 

Kun seksistä riisutaan kaikki ulkoapäin opittu, kaikki suorittaminen, kaikki “minun/sinun pitäisi”, kaikki, mikä vie huomiota pois kehosta ja läsnä olevasta hetkestä, jäljelle jää aito ja autenttinen ihminen herkkyyksineen, haavoittuvuuksineen ja vahvuuksineen. Jäljelle jää katse, hengitys, läsnäolo. Kohtaaminen. Kun riisutaan pois kaikki, mikä voi piilottaa minut toiselta, ja itseltänikin, jäljelle jää alastomuus.  

Läheisyys on mahdollista vain silloin, kun uskaltaudumme pois piiloista. Kun uskallamme luopua naamioista, rooleista, ennakko-odotusten täyttämisestä. Epäilys omasta kelpaavuudesta kalvaa. Tästä syystä läheisyys on niin pelottavaa. 

Meillä jokaisella on kipeitä, läheisissä suhteissa syntyneitä haavoja. Näiden haavojen paljastumista pelkäämme ja siksi välttelemme, alitajuisesti, menemästä lähelle ja päästämästä toista lähelle

Tästä pelosta on mahdollista vapautua ja alkaa opettelemaan aitoa, syvää läheisyyttä ja yhteyttä. Voin auttaa sinua löytämään yhteyden itseesi, sisäiseen turvaasi ja sitä kautta pääsemään yhä syvempään yhteyteen läheisissä ihmissuhteissasi.