Terapeutti MariBee

mari@maribee.fi

V!ttuun kiltteys!

Kalenterista löydät tiedot tulevista tapahtumista. Päivitän kalenteria jatkuvasti, joten pysy kuulolla ja merkitse kalenteriisi seuraavat tapahtumat!

Ilmoittautumiset tapahtumiin sähköpostitse mari@maribee.fi

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

V!ttuun kiltteys!

31 elokuun @ 10:00 - 18:00

135€

Naisen aggressio on tabu.

Aggressiosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä vihaa: tekoja tai vaikeita tunteita. Aggression ajatellaan usein olevan väkivaltaa, pelkoa, kateutta, kaunaa, vallanhalua, raivoa, kostonhimoa ja mustasukkaisuutta.

Aggressio on tunne. Se on etenemään vaativa muutosvoima. Se on voimakasta tahtoa ja tarvetta toimia. Se on voima, joka vie meitä kohti jotain. Aggression ytimessä on omien tarpeiden tunnistaminen ja puolustaminen.

Tutkimusten mukaan naisten viha liitetään voimattomuuteen ja heikkouteen, vaikka se olisi oikeutettua itsensä puolustamista. Naiset tuntevat usein vihastaan häpeää ja syyllisyyttä; minussa on jotain vikaa.

Naisen aggressiota on painettu alas vuosisatoja! Naisten ja tyttöjen viha sanoitetaan suruksi, peloksi ja haavoittuneisuudeksi. Siksi tytöt eivät opi edes tunnistamaan vihan tunnetta. Naiset ja tytöt opetetaan olemaan kivoja, myötäileviä ja helppoja. Näistä laaduista puhutaan naisellisina, feminiinisinä.

Kun naisella ei ole tervettä yhteyttä omaan vihaansa ja aggressioonsa, esimerkiksi rajojen ilmaiseminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Tukahdutettu aggressio kääntyy itseä kohtaan ja voi ilmentyä esimerkiksi liiallisena kiltteytenä (uhrautuvuus), katkeruutena, valittamisena. Piiloonpainettu aggressio voi ilmetä myös masennuksena tai jopa itsetuhoisuutena.

Myönteinen, terve aggressio liittyy vahvasti myös seksuaalisuuteen. Seksuaalisuuden alueella myönteinen aggressio auttaa ihmistä ilmaisemaan tarpeitaan. Se antaa rohkeutta tehdä valintoja ja toteuttaa oman näköistä seksuaalisuutta normeista ja paineista huolimatta. Aggressiota tarvitaan oman seksuaalisen voiman ilmaisuun.

Aggressiolla on tärkeä rooli ihmisen elämässä. Siihen tutustuminen yksin voi tuntua pelottavalta. Sinulla on lupa tuntea vihaa. Sinulla on lupa pitää puolesi. Sinulla on lupa tehdä elämässäsi muutoksia.

Viha ja aggressio haluaa tulla nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi myötätunnolla ja hyväksyvästi.

V!ttuun kiltteys! työpaja on Terapeutti Maribeen ja SiljaHelinän naisille suunnittelema päivän mittainen koulutus, jossa ohjatusti ja vertaisryhmän tuella tutustutaan omaan aggressioon ja vihaan. Turvassa ja kannateltuna. HUOM! Jos elämässäsi on meneillään akuutti kriisi tai vakavia mielenterveydellisiä haasteita, tämä koulutus ei ole sinulle sopiva.

Koulutuspäivä järjestetään Nurmijärven Nukarilla, kurssikeskus Freiassa. Paikalle ei pääse julkisilla kulkuvälineillä. Jos tarvitset kyytiä, laitathan viestiä.

Koulutuksen hinta 135€/hlö (sis. alv 24%). Jos ilmoittaudut yhdessä ystävän kanssa, hinta on molemmille 120€/hlö. Ystävän kanssa ilmoittautuessa, laita viestiä. Hinta sisältää ohjauksen ja keittolounaan. Mukaan mahtuu 12 naista. 

Ohjaajana toimii seksuaaliterapeutti, tantric life coach Mari Bergström.

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu lunastamalla paikka täältä

Lisätiedot, kyyti- ja maksujärjestelykyselyt: mari@maribee.fi 

Tiedot

Päivämäärä:
31 elokuun
Aika:
10:00 - 18:00
Hinta:
135€

Järjestäjä

Mari Bergström

Tapahtumapaikka

Kurssikeskus Freia
Peräläntie 57
Nukari, 05450
+ Google Map